Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret EU izborima

Reporter Dnevnika Nove TV iz Bukurešta: ''Ursula von der Leyen morat će sada izaći iz svojeg ureda u Bruxellesu''

Aktualno Galerija Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije Foto: DNEVNIK.hr EPP za Ursulu von der Leyen - 1 EPP za Ursulu von der Leyen - 1 Foto: DNEVNIK.hr EPP za Ursulu von der Leyen - 2 EPP za Ursulu von der Leyen - 2 Foto: DNEVNIK.hr EPP za Ursulu von der Leyen - 3 EPP za Ursulu von der Leyen - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Galerija 1/9 >>
Aktualna predsjednika Europske komisije (EK) Ursula von der Leyen je potvrđena kao kandidatkinja europskih pučana za još jedan mandat na čelu EK-a. Kongres EPP-a u Bukureštu prati reporter Dnevnika Nove TV Danijel Vrbota.

Ursula von der Leyen na kongresu Europske pučke stranke u Bukureštu nije imala rivala.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u govoru delegatima istaknuo je da računa na pozitivno izvješće Europske komisije o napretku BiH i pozvao na otvaranje pristupnih pregovora na sljedećem summitu Europskog vijeća. Spomenuo je i da Hrvatska prije europskih ide na nacionalne izbore na kojima je uvjeren u pobjedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastale kolone Promet normaliziran nakon incidenta na Črnomercu: Na zagrebačkom okretištu izletio tramvaj

''Mogu vam jamčiti da ćemo se vidjeti na sljedećem kongresu za vrijeme trećeg mandata moje Vlade. Hvala vam puno! Hajdemo pobijediti na izborima u lipnju! Sve najbolje“, poručio je Plenković.

''Sada imamo 90 dana do izbornog dana. Ujedinjeni smo, imamo fantastičan manifest, ujedinjeni smo u poruci. Sada je vrijeme da izađemo i uvjerimo ljude, osvojimo njihova srca i njihov razum'', poručila je von der Leyen.

Pročitajte i ovo Supermarket - 1 Objavila agencija za hranu Provjerite zalihe: S tržišta povučen napitak zbog povećanog sadržaja mikotoksina

EPP za Ursulu von der Leyen - 3 Danijel Vrbota, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr

Kongres EPP-a u Bukureštu prati reporter Dnevnika Nove TV Danijel Vrbota, koji je, između ostalog, kazao da hrvatski premijer i šefica EK-a nisu štedjeli na međusobnim hvalospjevima.

Što se tiče podrške ostalih pučana von der Leyen, ona nije bila jednoglasna: ''400 delegata je glasalo za nju, a 79 glasova je bilo protiv. Iako je glasanje bilo tajno, ono što se zna je da je već prije glasanja francuska delegacija bila protiv jer je jedan od ljudi koji su je doveli na čelo EK-a francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji ne pripada pučanima, smatraju je tehnokratom i previše bliskom liberalima.''

''Analitičari je smatraju jednom od najutjecajnijih i najučinkovitijih predsjednika EK-a u povijesti. Kritičari joj zamjeraju da je preuzela previše ovlasti. Ono što je zanimljivo jest da će ona sada prvi put konačno morati voditi kampanju za svoju poziciju i izaći iz svojeg ureda u Bruxellesu. Vidjet ćemo koliko će uspjeti privući birače za sebe, ali i za stranke svoje političke grupacije'', kazao je Vrbota.

Detalje javljanja iz Bukurešta pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene