Aleksandar Vučić (Foto: Dnevnik.hr)
Aleksandar Vučić (Foto: Dnevnik.hr)

Europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn stigao je u posjet Srbiji i razgovarao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.


Njegov dolazak događa se dan nakon što je Europska komisija predstavila strategiju proširenja za zapadni Balkan, prema kojoj bi Srbija, zajedno s Crnom Gorom, mogla postati članica Europske unije do 2025. godine. Hahn i Vučić razgovarali su i o nadolazećem odlasku srbijanskog predsjednika u Zagreb. Vučić je rekao da ga je iznenadilo to što je Andrej Plenković pokrenuo temu ratne odštete.

Vezani članci Andrej Plenković  (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Plenković odgovorio Vučiću: "Hrvatska i Slovenija najviše rade za jugoistok Europe" Ivana Petrović donosi detalje o sastanku u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Petrović o berlinskom sumitu o Balkanu: "Nitko ne očekuje nekakav spektakularan, bitan i konkretni rezultat"

''Da sam na njegovom mjestu, to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on tu sigurno i da Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može da dobije ništa, već može mnogo toga da izgubi. To je sve što bih rekao u ovome trenutku. Inače, to bih mogao da potkrijepim tisućama raznovrsnih i veoma teških argumenata'', rekao je Vučić.