Premijer Andrej Plenković nakon govora i tijekom debate u Europskom parlamentu u Strasbourgu odgovorio je i na pitanje o posjetu srbijanskog predsjendika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Galerija


Plenković je novinarima u Strasbourgu na pitanje hrvatskog europarlamentarca Ivana Jakovčića o posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj poručio da se s njim vidi po raznim međunarodnim skupovima te da je posljednji takav skup na kojem su se vidjeli bio onaj u Davosu.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na proslavi Velike Gospe u Sinju (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 2 Plenković o intervjuu predsjednice: "Što se tiče tjednika, mislim da je moglo biti i negdje drugdje" Andrej Plenković  (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Plenković odgovorio Vučiću: "Hrvatska i Slovenija najviše rade za jugoistok Europe"

"Nisam tad stekao dojam da je datum (posjeta) prihvaćen", rekao je Plenković.

Premijer je podsjetio da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo zbog više događaja vezanih za odnose Hrvatske i Srbije, poput izložbe o Jasenovcu koje je Srbija organizirala u UN-u, Dačićeve netočne izjave kako on uopće nije niti posjetio Jasenovac te sličnih poruka.

Podsjetio je da je i sama predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije nekoliko mjeseci odgodila susret s Vučićem zbog tadašnjih aktualnih događanja.

Na kraju je rekao kako će teme razgovora s Vučićem biti ratna odšteta, nestali, pitanje hrvatske manjine u Srbiji te još niz drugih otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije.