Pravo na grad i Zelena akcija nastavljaju aktivnosti protiv gradnje rampe u Varšavskoj.


Radnici Tehnike su sinoć za garažu Hoto grupe na nalog grada Zagreba kao investitora radova proširili gradilište mimo rješenja o zauzimanju javno-prometne površine, tvrde u udrugama. Čelnici tih udruga Teodor Celakoski i Tomislav Tomašević rekli su na konferenciji za novinare u Varšavskoj ulici da su pozvali inspekciju jer, po tom rješenju grada Zagreba, u toj ulici mora biti prolaz za pješake i interventna vozila, poput vatrogasnih i hitne pomoći, širok barem tri metra, a sada je, primjerice, od 75 do 90 centimetara. Tomašević je dodao da je prvo rješenje grada Zagreba srušeno upravo zato što se nije osigurao takav prolaz.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Burne reakcije iz BiH na zakon o nijekanju ratnih zločina, Dodik zaprijetio: ''Republika Srpska treba odlučno iskazati svoj put ka samostalnosti'' Tigar - 5 Zoološki vrt u Zagrebu za tigra nema uvjete, a nastamba u Križevcima da? Istražili smo tko smije biti Tarzan u Hrvatskoj

>> Blokada Varšavske: Policija privela 20-tak prosvjednika

'Dobro došli u najužu ulicu trenutačno u gradu Zagrebu', rekao je Tomašević i dodao: 'Evo, pogledajte sada u što se pretvorila pješačka zona - više Varšavskom ulicom ne može proći majka s dječjim kolicima ni osoba u invalidskim kolicima.' 'Najveća ironija je što se nekoliko Ustavom zajamčenih prava prvi put krši manje od metar od zgrade Ustavnog suda (pravo na javno okupljanje, pravo na sigurnost, nediskriminacija)', ocijenio je Tomašević. Ustvrdio je kako sve to pokazuje da 'bahatosti ekipe na čelu s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem nema kraja i da su sada, u ljeto, kad je manja pozornost građana, krenuli s novim muljažama u radovima u Varšavskoj ulici'.

'Ovo je vrhunac terora koji provodi ne samo ova vlast, nego i investitor u gradu Zagrebu, i smatramo da ovo nije samo nekakav presedan nekakvog malog proširenja ograde na račun javnog prostora, nego hoćemo pokazati da je ovaj projekt cijelo vrijeme nemoguć projekt, da se cijelo vrijeme mulja, da se cijelo vrijeme daju jedne dozvole koje se onda poništavaju, onda se daju nekakve druge', rekao je Celakoski. (Hina)