Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici čekaju

Ako Vlada ne odgovori do srijede, na Plesu će se opet štrajkati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladino povjerenstvo za koncesiju primilo je prijedlog kolektivnog ugovora između zaposlenika i uprave Zračne luke Zagreb. Zasad ne pojašnjavaju hoće li ga uvrstiti u ugovor s budućim koncesionarom. Ne odgovore li do srijede, zaposlenici ponovno kreću u štrajk.

Zaposlenici zadovoljni postignutim dogovorom, a putnici zadovoljni odgađanjem najavljenog štrajka. No, to ne znači da ga neće biti. Nakon dogovora s upravom sindikalisti čekaju odgovor Vlade. Dali su im rok do srijede i nadaju se pozitivnom rješenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Superizborna godina Plenković na prvoj sjednici Vlade u 2024. o uspjesima i paketu poreznih izmjena: "Našim će građanima rasti plaće" Slika nije dostupna Danas objašnjavaju zašto PRESTANAK RADA NA PLESU: Sutra kreće štrajk u zračnoj luci

'Dogovor nije razlog da se mi u sindikatu opustimo. Ne bi bilo prvi put da nas netko pokuša izigrati na ovaj ili onaj način. Ljudi su spremni, akcija za srijedu je spremna. Nadam se da neće biti potrebna zbog naših putnika, naših korisnika i naših avio kompanija', kazao je Ante Dujić, koordinator sindikata Zračne luke.

Sporazum sa zaposlenicima Zračne luke Zagreb potpisan je u posljednji trenutak, a sa zaposlenicima sestrinskih tvrtki 'Trgovina' i 'Ugostiteljstvo' tijekom poslijepodneva. Povjerenstvo će o uvrštavanju sporazuma u koncesijski ugovor odlučiti nakon što prouči dokumentaciju.

Za obje strane važno je hitno doći do mirnog rješenja jer zračnu luku očekuju dva do sada gospodarski najveća projekta - dolazak koncesionara i izgradnja novog putničkog terminala. Prema neslužbenim informacijama, nakon sutrašnje sjednice povjerenstva zaposlenicima će biti zajamčena sva dogovorena prava. Taj kolektivni ugovor neće se smjeti mijenjati idućih 5 godina. Bude li uistinu tako, štrajka u srijedu neće biti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene