Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dačić u Subotici

'Ako netko ugrožava Vojvodinu to je vlast Demokratske stranke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar Ivica Dačić spreman je surađivati s vojvođanskom skupštinom i Vladom, ocijenivši da je potrebno tražiti rešenja, a ne stvarati konflikte.

'Neću dozvoliti da se vještački formira mišljenje da je autonomija Vojvodine ugrožena. Ako je neko ugrožava, ugrožava je vlast Demokratske stranke. Nismo mi birali Ustavni sud', rekao je Dačić novinarima u Subotici nakon sastanka sa rukovodstvom Saveza vojvođanskih Mađara, piše Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Migrantska kriza u Vojvodini Otkriveno 400 migranata: U oružanim sukobima poginule dvije osobe Slika nije dostupna Ne slaže se Dačić protiv osnivanja vojvođanske policije

Na pitanje o najavi lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da će internacionalizirati pitanje Vojvodine, Dačić je rekao da ne treba zloupotrebljavati pitanje Vojvodine i ponovio da nije nova Vlada birala Ustavni sud.

>> Mađarska će uskratiti potporu Srbiji za EU?

'Zastupnici SPS-a su, uostalom, glasali za Statut. Ja sam protiv zloupotrebe ovog pitanja. Ja sam praktičan čovjek, hajde da rješavamo probleme. Ja znam da je to plodno tlo za politiku, ali izbori su završeni i narod mora da živi normalno. Idemo tražiti rješenje', ocijenio je Dačić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene