Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

''Agrokor ima još duga i lokalnoj upravi od oko dva milijuna kuna i kao i svim dužnicima ulazi u status tražbina i rješavat će se kao i svi drugi'', rekao je posebni savjetnik Ante Ramljaka za poljoprivredu, Vlado Čondić-Galiničić.


Posebni savjetnik Ante Ramljaka za poljoprivredu, Vlado Čondić-Galiničić i Tihomir Jaić koji predstavlja udruge poljoprivrednika, gostovali su na N1 gdje su govorili o načinu na koji Agrokor upravlja zemljištem.

Vezani članci Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Todorić se raspisao u svom "memorandumu o dokazima kaznenih djela": "Ovo su dva kraka kriminalne zavjere" (Ne)priznata potraživanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novac nije problem - novca nema: Agrokor ne priznaje dug najvećem vjerovniku, ali ga priznaje Todoriću

Nevjerojatno je da se za hektare plaća 6 milijuna kuna godišnje pa da se 4 milijuna ne plati. Istovremeno kompanija prima 150 milijuna kuna poticaja.

''Ovo je dio isječka cijele problematike najma zemljišta u Agrokoru. Koncern u 4 temeljne firme raspolaže s 33 tisuće hektara zemljišta. Kad je u pitanju koncesija, Agrokorove kompanije ništa drugačije nisu prošle. Tko raspisuje natječaj određuje cijenu. To ovisi o lokalnoj upravi. Ugovori su toliko vrijedili. Kad uzmemo koliko Belje na svoje 22 tisuće hektara plaća 550 kuna po hektaru, Agrolaguuna skoro 1000 kuna. PIK Vinkovci 900 kuna, a VuPik skoro 1300 kuna. Država je cijene mijenjala od vremena do vremena i Agrokorove kompanije nisu bile, kao ni drugi, u prilici pregovarati. Ova 4,3 milijuna duga koji su ostali su nastali zbog problema s likvidnošću. Osim ta 4 milijuna ima još duga i lokalnoj upravi od oko 2 milijuna i oni kao i svim dužnicima ulazi u status tražbina i rješavat će se kao i svi drugi'', rekao je Čondrić Galaničić.