Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afera Lopoč: Osumnjičenima jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg direktora gradske tvrtke SRC Jarun Alekse Kocijana i još trojice osumnjičenih za malverzacije oko čišćenja lopoča iz tog zagrebačkog jezera danas je pokrenuta istraga i određen im je jednomjesečni pritvor.

Prije odluke o istrazi i pritvoru četvorica osumnjičenika ponovno su se pojavila pred istražnim sucem, no nisu željeli odgovarati na pitanja, nego su ostali kod ranije iznesene obrane, doznaje se od glasnogovornika suda i šefa istražnog centra Krešimira Devčića.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

U pritvoru su zadržani zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i teških okolnosti kaznenog djela.

Kocijana i trojicu suosumnjičenika zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti za zlouporabu položaja i ovlasti.

Navodne malverzacije novcem namijenjenim čišćenju jezera od lopoča dogodile su se još 2004., kada se Jarun pripremao za Svjetsko prvenstvo u veslanju. Za čišćenje regatnih staza zagrebačko Poglavarstvo izdvojilo je oko šest milijuna kuna, a policija u kaznenoj prijavi tvrdi da je najveći dio tog iznosa, čak 4,88 milijuna kuna završio na privatnom računu četvrtoosumnjičenog Marijana Č.

Tužiteljstvo vjeruje da je Kocijan za poslove čišćenja lopoča platio više od šest milijuna kuna tvrtki drugosumnjičenog Bojana I. koji mu je lažne račune ispostavio uz krivotvorene "građevinske dnevnike". Odmah po naplati drugoosumnjičeni je temeljem fiktivnih faktura novac prebacio na tvrtku trećeosumnjičenog Željka V., a on istog dana na privatne račune Marijana Č.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene