Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predio Europe na kojem se nalazi Hrvatska, Accuweather je potpuno zacrvenio s opaskom da će na tom području tijekom ljeta biti veoma vruće i suho.


Accuweather, jedan od najpoznatijih meteoroloških servisa objavio je dugoročnu prognozu za ljeto koje je pred nama. Prema njihovim izračunima, na području Mediterana bit će vruće, a pojedina područja dobila su i upozorenja za izrazito suho vrijeme. Među ovim potonjima je i Hrvatska.

Vezani članci Vrućina (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Nakon kraćeg osvježenja opet nas očekuje sunčano i vruće vrijeme, ali uskoro i nove nestabilnosti Slika nije dostupna Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature

Za razliku od našeg područja zapadniji i sjeverniji dio Europe očekuje obilne ljetne kiše. 'U međuvremenu, suho i vruće očekuje se diljem Italije i Balkana, što će dovesti do suša, slabog poljoprivrednog prinosa i požara', stoji na meteorološkoj stranici.

Najtoplije će prema AccuWeatheru biti na jugu Italije tijekom srpnja i kolovoza. 'Zbog vrućine, ovo će biti jedno od najtoplijih ljeta na Balkanu u posljednjih nekoliko godina', rekao je meteorolog Alan Reppert. Među zemljama u kojima će biti rekordne temperature ipak nema Hrvatske. Toplije nego kod nas, prema proračunima Accuweathera ipak će biti u Italiji, Rumunjskoj, Moldaviji, Mađarskoj, Slovačkoj i to tijekom srpnja, nakon čega se očekuje popuštanje vrućina.

Ipak, ako je suditi prema izračunima, temperature tijekom srpnja, barem u Zagrebu, neće ići preko 30 stupnja, a isto se očekuje i u kolovozu.

Napominjemo kako su ovo ipak samo dugoročne prognoze koje mogu imati veća odstupanja od stvarnog meteorološkog stanja koje će se tek dogoditi.