Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo nas vrijeme čeka?

AccuWeather zacrvenio Hrvatsku - ovo će biti jedno od najtoplijih ljeta na Balkanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predio Europe na kojem se nalazi Hrvatska, Accuweather je potpuno zacrvenio s opaskom da će na tom području tijekom ljeta biti veoma vruće i suho.

Accuweather, jedan od najpoznatijih meteoroloških servisa objavio je dugoročnu prognozu za ljeto koje je pred nama. Prema njihovim izračunima, na području Mediterana bit će vruće, a pojedina područja dobila su i upozorenja za izrazito suho vrijeme. Među ovim potonjima je i Hrvatska.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Provjerite kakvo vrijeme nas očekuje za vikend u prognozi Darija Brzoje Slika nije dostupna Rekordne temperature Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature

Za razliku od našeg područja zapadniji i sjeverniji dio Europe očekuje obilne ljetne kiše. 'U međuvremenu, suho i vruće očekuje se diljem Italije i Balkana, što će dovesti do suša, slabog poljoprivrednog prinosa i požara', stoji na meteorološkoj stranici.

Najtoplije će prema AccuWeatheru biti na jugu Italije tijekom srpnja i kolovoza. 'Zbog vrućine, ovo će biti jedno od najtoplijih ljeta na Balkanu u posljednjih nekoliko godina', rekao je meteorolog Alan Reppert. Među zemljama u kojima će biti rekordne temperature ipak nema Hrvatske. Toplije nego kod nas, prema proračunima Accuweathera ipak će biti u Italiji, Rumunjskoj, Moldaviji, Mađarskoj, Slovačkoj i to tijekom srpnja, nakon čega se očekuje popuštanje vrućina.

Ipak, ako je suditi prema izračunima, temperature tijekom srpnja, barem u Zagrebu, neće ići preko 30 stupnja, a isto se očekuje i u kolovozu.

Napominjemo kako su ovo ipak samo dugoročne prognoze koje mogu imati veća odstupanja od stvarnog meteorološkog stanja koje će se tek dogoditi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene