Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BHirači iskoristili svoje pravo

Lokalni izbori 2013: U Splitu zatvorena birališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom krugu lokalnih izbora Split je birao gradonačelnika između Ive Baldasara (kandidat SDP-a, HNS-a, HSU-a) i Vjekoslava Ivaniševića (kandidat HDZ-a, HSP AS-a, HČSP-a, HSLS-a, HDS-a, BUZ-a).

Birači Splita mogli su u drugom krugu lokalnih izbora birati između Ive Baldasara i Vjekoslava Ivaniševića od 7 do 19 sati kada su zatvorena birališta. Jedan od njih dobio je povjerenje birača za mandat od četiri godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor? Ilustracija Mala škola izbora Što je Državno izborno povjerenstvo i koja je njegova uloga?

Svoj glas moglo je dati 152.509 birača, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva.

>> Zatvorena birališta za lokalne izbore: Počelo prebrojavanje glasova!

U stožeru SDP-a nadaju se pobjedi svog kandidata Ive Baldasara. 'Očekujemo pobjedu. Pošteno smo odradili cijelu ovu kampanju. I to su principi po kojima će Ivo Baldasar voditi ovaj grad', rekao je Branko Grčić iz stožera SDP-a u Splitu.

I HDZ je uvjeren da su imaju naklonost birača Splita. 'Obraćali smo se našem biračkom tijelu, dobili smo topao i prihvatljiv odaziv. Prepuni smo optimizma. Vjerujem u pobjedu potpuno i do kraja. Na tri, četiri mjesta pojavljuje se razlika u moju korist', rekao je Vjekoslav Ivanišević.

Podsjetimo, do 16 sati na glasovanje za splitskog gradonačelnika u drugom krugu lokalnih izbora izašlo je 30,30 posto birača.

 

  

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene