Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirovna misija ISAF

312 pripadnika oružanih snaga RH otišlo u Afganistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mirovnu misiju ISAF u Afganistanu danas se iz zagrebačke Zračne luke Pleso uputilo 312 pripadnika oružanih snaga Hrvatske vojske.

Pripadnici 18. hrvatskog kontigenta bit će raspoređeni u Kabulu i u Mazar-e Sharifu. Njihova primarna misija bit će obučavanje afganistanskih policajaca. Hrvatski vojnici preuzet će vodeću ulogu u razvoju Vojno policijske škole Afganistanske narodne armije.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Vojnikinja Valerija Reportaža iz Mazari Šarifa Na teren izlaze u blindiranim vozilima, težim od 20 tona: Provjerili smo kako žive naši vojnici u Afganistanu

Temeljna zadaća bit će upravljanje i organizacijska obrazovnog  procesa Vojne policije Afganistana. Uz 312 pripadnika oružanih snaga RH, na misiju odlazi i 6 pripadnika stranih oružanih strana.

Ministar oružanih snaga Davor Božinović poručio je hrvatskim vojnicima da čvrsto vjeruje kako će nastaviti graditi sliku o hrvatskom vojniku koji razumije Afganistan te koji će odgovorno izvršavati zadaće i pronositi glas o hrvatskom vojniku koji se već daleko čuje.

Posebno je zadovoljan činjenicom da će hrvatski vojnici većinu svojih napora usmjeriti na obuku afganistanskih snaga. 'Neka vas bog čuva i hvala', poručio je ministar vojnicima. 

Posebni izaslanik predsjednika RH Zlatko Gareljić istaknuo je da je od 2003. godine pa do sada u Afganistanu u sklopu ISAF-a sudjelovalo 3000 naših vojnika i vojnikinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene