Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva 10-godišnjaka optužena su za silovanje djevojčice u zapadnom Londonu, navodi BBC.


Uhićeni su nakon što su ih policiji prijavili roditelji djevojčice koja je napadnuta dok se igrala u parku. Incident se dogodio u listopadu. Za slučaj je bila zadužena jedinica Sapphire specijalizirana za silovanja i seksualne napade.

Britanska policija naglasila je da iako su slučajevi maloljetničkog zlostavljanja seksualne prirode rijetki, oni ipak postoje, a optuženici teško bivaju osuđeni upravo zbog svojih godina. Najmlađi sumnjivac bio je osmogodišnji dječak, kojeg je u ožujku za silovanje optužila djevojčica mlađa od 10 godina. Zbog njegove dobi policija je tada bila nemoćna jer se smatra da tako mala djeca ne mogu biti odgovorna za svoje zločine, navodi Guardian.

Vezani članci Zvjezdana Bogdanović - 2 Još se čekaju rezultati nalaza slučaja iz Nove Gradiške, iz Ministarstva poručuju: "Mi ih požurujemo, ali izvide ne radimo mi" Jelena Veljača Jelena Veljača: "Ako sam nekom svojom ostrašćenom izjavom izazvala i mikrodio atmosfere linča prema socijalnim radnicima, želim se ispričati"