Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atraktivan kompleks

Za Kupare se javili Todorić i bivši ministar turizma Veljko Ostojić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijavu za obnovu derutnog kompleksa predala je i grupacija Karisma Hotels Adriatic iza koje, uz Ivicu Todorića, stoje i njemački TUI te meksički Karisma International kojem je na čelu bivši ministar turizma Veljko Ostojić.

Početkom tjedna istekao je rok za podnošenje zahtjeva za obnovu kompleksa Kupari I. Na njega se, javlja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) javilo pet investitora.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor

Među njima su i grupacija Karisma Hotels Adriatic iza koje, uz Ivicu Todorića, stoje i njemački TUI te meksički Karisma International kojem je na čelu bivši ministar turizma Veljko Ostojić. Neobvezujuće ponude predali su i grupacija Valamar, tvrtka Titan Nekretnine, Rixos grupa i Braniteljska zadruga 'Mir'.

Pet investitora zainteresirano za Kupare!

 Povjerenstvo za ocjenu prijava u kojem se nalaze ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli danas je otvorilo ponude.

Objavilo je da su 'potencijalni investitori u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima'.

Napominju da navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od njih. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, i dalje se mogu javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa.

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, DUUDI će provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

Predmet poziva za obvezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina.

Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene