Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč prognozi Bruxellesa

Vrdoljak uvjeren da ćemo izvući ekonomski plus u 2013.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Hrvatskom i cijelom Eurozonom je, prema prognozama Europske komisije, još jedna recesijska godina.

Iz Bruxellesa stižu prognoze da će i ove godine hrvatsko gospodarstvo pasti za 0,4 posto. Ministar gospodarstva uvjeren je da će potezi Vlade ove godine Hrvatsku ipak izvući u ekonomski plus.'U krajnjoj liniji rezultati će pokazati da smo uspjeli u tome. Ono što je dobro je da ako na takvim prognozama mi ostvarimo plus ma kakav on bio onda će se u godini iza već perspektivnije gledati na cijeli investicijski i financijski sektor Hrvatske', kazao je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Godinu dana eura Guverner HNB-a: "Od početka karijere slušam pitanja kad će kamatne stope u Hrvatskoj biti kao u Njemačkoj'' Premijer Andrej Plenković U OČEKIVANJU POLUFINALA Plenković očekuje pobjedu Vatrenih: ''Vidi se da protivnici nemaju više samo respekt već i malo straha''

Predsjednik HDZ-a pak smatra da Vlada mora stimulirati investicije, ali ne Zakonima koji, kako smatra, otvaraju jeftinu rasprodaju Hrvatske. Ministra Linića prozvao je zbog poreznog pritiska. 'Problem je u tome što je gospodin Linić, a on je na to prisiljen očito a on je jedini tamo operativac na krivom mjestu rekao bih jer mora poreznim udarima navlačiti novac u državni proračun', kazao je Karamarko.

>>
Vujčić: Nije lako Liniću potrošače štititi od njih samih

A o tome treba li građane spašavati od njih samih pa im minimalizirati visoke i skupe minuse na tekućim računima, u razgovoru za Novi list govorio je i guverner HNB-a Boris Vujčić. 'Može se reći da takav prijedlog ima smisla. Međutim i banke, kojima je to vrlo profitabilan proizvod, i potrošači, koji su navikli na takvo jednostavno, iako skupo kreditiranje, vole taj proizvod. Dakle nije uvijek popularno štititi potrošače ako ljudi smatraju da su sposobni upravljati svojom kreditnom sposobnošću', kazao je.

A što se tiče recesije, guverner podsjeća da je ona posljedica zaduživanja i odgađanja neophodnih reformi nakon početka krize.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene