Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Financijska agencija (FINA) predstavila je beta verziju svog novog servisa uz pomoć kojeg je moguće vidjeti podatke o poslovanju obrta, dioničkih i društava s ograničenom odgovornošću.


Novi internetski servis transparentno.hr čiju je beta verziju danas predstavila FINA, svim građanima omogućuje uvid u podatke o poslovanju obrta, dioničkih i društava s ograničenom odgovornošću te ostalih subjekata obveznika poreza na dobit.

>> Severov Sindikat tuži Upravu Fine zbog neisplate nagrada; Uprava Fine: Linić nam je zabranio!

Vezani članci Katarina Taslak, bivša gradonačelnica Metkovića Oglasila se tvrtka u kojoj je nađen kokain: "Naše skladište je zlouporabljeno za kriminalne radnje, da nismo povezani sa zapljenom potvrdila je i policija" PR Svi podaci potrebni za kvalitetno donošenje poslovnih odluka dostupni na jednom mjestu

Građani koji su u procesu traženja posla pomoću ovog servisa mogu provjeriti kako posluju njihovi potencijalni poslodavci. Oni koji surađuju s drugim poslovnim subjektima mogu provjeriti radi li se o pouzdanim poslovnim partnerima, a znatiželjni mogu provjeriti kako posluju tvrtke njihovih prijatelja.

Između ostalih, na raspolaganju su podaci poput prosječne plaće, broja zaposlenih, prihoda i rashoda, ostvarene dobiti i podatak o blokadi računa, navodi se u priopćenju FINE.

Pristup podacima ostvaruje se putem Vingda, virtualne valute koja korištenje servisa omogućuje bez plaćanja novcem. Korisnici sami odlučuju kako će steći Vingd potreban za pristup. Mogu ga kupiti ili zaraditi jednostavnim akcijama, kao što su informiranje o Fini i Fininim uslugama i proizvodima. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook