Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužit će i Linića

Severov Sindikat tuži Upravu Fine zbog neisplate nagrada; Uprava Fine: Linić nam je zabranio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni Sindikat Solidarnost, predvođen Krešimirom Severom, najavio je podizanje tužbe protiv Uprave Financijske agencije (Fina) zbog neisplate godišnjih nagrada za 2012. godinu, unatoč pozitivnom poslovanju tvrtke.

U sindikatu Solidarnost su dobili punomoć 1641 radnika Fine, kojima je po kolektivnom ugovoru poslodavac trebao isplatiti godišnju nagradu u iznosu od po najmanje 1250 kuna neto, rekao je Krešimir Sever na konferenciji za medije pred zgradom Fine u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici, nakon čega je otišao podnijeti sudske tužbe.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Uskršnji stol sindikalni izračun Koliko će se trošiti za Uskrs: "Najjeftinija uskršnja košarica 116 eura, a najskuplja 395 eura"

>>Sindikat TEHNOS: HEP-ovim radnicima smanjena prava za 1.100 kuna godišnje

Nakon što je predsjednica Uprave Fine Anđelka Buneta na sastanku sa sindikatom nedvojbeno rekla da joj je ministar financija Slavko Linić zabranio isplatu nagrada, sindikalci najavljuju podizanje tužbe i protiv Linića za kojega kažu da se upliće u poslovanje Fine, iako to nema pravo ni po kojem  zakonu.

Time se, kažu, šalje poruka zaposlenicima Fine da ih se želi izjednačiti s ostalim državnim službenicima, neovisno o tome što Fina ne dobiva nikakva sredstva iz proračuna već se sama financira. Fina je, ističe Sever, očit primjer ispraznosti poruka iz Vlade o podizanju konkurentnosti državnih tvrtki i njihovoj pripremi za tržišnu utakmicu.

>>Linić: Europa se trese od krize, ali ova je Vlada pokazala da može bez MMF-a!

Riječ je, kaže, o tvrtki u kojoj su plaće zamrznute od studenoga 1999., zbrinut je višak od oko 2000 radnika i provedeno restrukturiranje. Sve to pokazuje varljivost Vladinih obećanja koja, očito, sve tvrtke želi 'poravnati na isto', rekao je Sever.

Upozorio je i kako prvi put nakon 17 godina Uprava Fine, pod pritiskom vlasti, najavljuje otkazivanje kolektivnog ugovora s datumom 22. lipnja.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene