Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez utjecaja na ZABA-u

UniCredit prijavio gubitak od 10.6 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UniCredit grupa objavila je kako u prvih devet mjeseci ove godine od 10,6 milijardi eura.

Iz UniCredita su objasnili kako je velika većina tih gubitaka nastala zbog serije neuobičajenih 'goodwill' otpisa. Nakon objave rezultata UniCredit grupe o gubicima za prvih 9 mjeseci tekuće godine, oglasila se Zagrebačka banka, koja je dio te grupacije.

Pročitajte i ovo PR Oglas Proljetna akcija u Zabi: Stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

'Jednokratni otpisi od 10,6 milijardi eura koji su doveli do neto gubitka Grupe UniCredit od 9,3 milijardi eura za treće tromjesečje 2011. najvećim su dijelom posljedica jednokratnog otpisa 'goodwill-a' i nekih manjih imovinskih stavki te nisu rezultat tekućeg poslovanja Grupe već predstavljaju čišćenje njezine bilance kao korak koji prethodi i priprema dokapitalizaciju. Izuzevši navedeni otpis, neto dobit Grupe u prvih devet mjeseci iznosi 847 milijuna eura', priopćili su iz Zagrebačke banke.

Grupa UniCredit nastavlja s fokusiranim poslovanjem u CEE uz programe štednje i restrukturiranje, prvenstveno u Italiji i na drugim zapadnim tržištima. Najave iz UniCredita operativno su bez utjecaja na Zagrebačku banku, a strateški će povoljno djelovati zbog jačanja financijske pozicije Grupe u cjelini, dodaju u ZABA-i.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene