Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka Jadranska ulaganja u vlasništvu Danka Končara uložit će 39 milijuna eura u riječki 3. maj, odluči li država napokon prodati to brodogradilište.


25 posto vlasništva bilo bi ponuđeno radnicima, a uz brodogradnju proizvodnja bi se i proširila, rekao je Nenad Končar, direktor tvrtke, nakon dvosatnih razgovora s radnicima, sindikalistima i upravom riječkog škvera.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković o Milanoviću: "Nazvao me u 8 sati ujutro, slagao sam Lego sa sinom i nisam shvatio što je toliko dramatično. Komemoracija da, provokacija ne" Potpisan ugovor za nove vlakove - 3 Stiže 21 novi vlak za HŽ: S Končarom potpisan ugovor težak 884 milijuna kuna

>> Bivši predsjednik uprave oštetio 3. maj za 4,37 milijuna kuna

Potencijalni investitor od države traži malo bolju startnu poziciju.

'Trenutno postoji problem oko naknade za pomorsko dobro. Naš stav je u vezi toga da molimo nadležne institucije da osiguraju ravnopravnu tržišnu utakmicu za brodogradilišta u odnosu na druga brodogradilišta u Europskoj uniji', rekao je Končar.

Radnici se i dalje zalažu za odgodu prodaje ili čak i radničko dioničarstvo. 'Ova privatizacija je nametnuta od strane Europske omisije i mi ulazimo u nju nepotrebno. 3. maj je mogao ostati sam svoj ili se privatizirati od strane radnika', rekao je Juraj Šoljić, glavni povjerenik SMH 3. maja.

Prva runda u vjerojatno maratonskim pregovorima sa svim zainteresiranim stranama je gotova. No, slijede još sati i sati dogovora prije nego što Jadranska ulaganja postanu vlasnici tri hrvatska škvera teška gotovo 200 milijuna eura.