Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Bivši predsjednik uprave oštetio 3. maj za 4,37 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod sumnjom da je kao predsjednik uprave oštetio brodogradilište za 4,37 milijuna kuna kazneno je prijavljen 52-godišnjak s područja Primorsko-goranske županije.

Uz to je osumnjičen da je neovlašteno priopćio podatke koji se drže poslovnom tajnom, dostavljajući 2007. splitskom trgovačkom društvu ponudu robe svoga stalnog dobavljača, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera"

Nakon kriminalističke obrade 52-godišnjak je, za kojeg se navodi da je bio predsjednik uprave brodogradilišta u Primorsko-goranske županije, osumnjičen da je 2009. sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova. Ugovore je sklopio iako je znao za dvije povoljnije ponude, također inozemnih tvrtaka, te je tako oštetio brodogradilište za 4,37 milijuna kuna.

Policija ga je kazneno prijavila Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci zbog sklapanja štetnog ugovora te izdavanja i neovlaštena pribavljanja poslovne tajne. U priopćenju se osim osumnjičenikove dobi i dužnosti ne navode drugi podatci.

Kako Hina neslužbeno doznaje, riječ je o bivšem predsjedniku uprave '3. maja' Željku Starčeviću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene