Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Tomislav Ćorić o ekonomskim posljedicama invazije: "Cijena plina je porasla, a opskrba teče neometano"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putin je napao Ukrajinu zbog čega su se svjetske burze srušile, a cijena plina dodatno skočila. Europa zbog svega upada u sve dublju energetsku krizu.

"Od jučer do danas cijena plina uvećana je za 31 postotni bod. Cijena nafte je veća za šest postotnih bodova. To će se odraziti i na ostale segmente", rekao je nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 38. DAN RATA Ukrajinci slave: "Preuzeli smo kontrolu nad cijelim teritorijem regije Kijev." Glasnogovornik Kremlja oglasio se o pregovorima Slika nije dostupna 38. DAN RATA Carla del Ponte želi Putina iza rešetaka: "Izdajte nalog za uhićenje''. Oglasio se i Papa: ''Opet neki moćnik provocira...''

Nada se da će ova eskalacija biti kratkog vijeka. 

"Pratimo situaciju", dodao je. 

"Hrvatska će u svojim postupanjima pratiti zemlje EU. To je jasno poručio i premijer. Ekonomske posljedice ove krize bit će proporcionalne duljini njegova trajanja. Nažalost, cijena energenata dobrim dijelom ovisi o ratnim uvjetima", naglasio je Ćorić.

"Činjenica da se i Fortenova financira i na međunarodnom financijskom tržištu i ne vidimo da bi sankcije trebale utjecati na likvidnost", komentirao je većinsko rusko vlasništvo Fortenove. 

"Treba imati na umu da je opskrba plinom je i dalje neometana", naglasio je. 

"Najozbiljniji udar na sigurnost" 

Na redovnoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković još jednom je najoštrije osudio rusku invaziju na Ukrajinu.

''Ono što smo mislili da se ne može događati u Europi 21. stoljeća, jutros je počelo. Riječ je o najozbiljnijem udaru na sigurnost cijele Europe'', istaknuo je Plenković.

Posljedice će se osjetiti, ne samo na sigurnost Europe, nego i na gospodarstvo. O svemu će se nakon sjednice oglasiti ministar Tomislav Ćorić.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene