Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moj Posao proveo je 8. po redu istraživanje o najpoženjijim poslodavcima u Hrvatskoj. Saznajte radite li za njih!


I treću godinu za redom DM je daleko najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj s 13.4% bodova, što je daleko više od drugoplasirane T-HT Grupe koja ima 3.6% bodova. Sliejde Agrokor, INA, HEP.

Vezani članci Radnici nezadovoljni uvjetima, ilustracija - 5 Poslodavac će uskoro plesati kako zaposlenik svira? "Život nije ostao isti, ne mogu ni plaće" Istraživanje na otoku Gough San vam je raditi na nenaseljenom otoku? Možete za 30.000 eura, ali samo ako volite ove životinje

Pokazuje to istraživanje portala MojPosao koji je anketu proveo između više od 1.000 ispitanika tijekom prosinca prošle godine. Kao glavni kriterij pri odabiru poslodavca prvog izbora bila je sigurnost na radu. Nakon nje harmonični odnosi na radnom mjestu, socijalna odgovornost poslodavca dok je visina plaće na četvrtom mjestu.

Na šestom mjestu je Google, potom slijede VIP, ZABA, PBZ, Pliva, Zagrebački Holding, Microsoft, Podravka, Erste Bank, LIDL, Atlantic Grupa, Coca-Cola, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatska Pošta i na dvadesetom mjestu je Končar.

Među 50 najpoželjnijih poslodavaca svoje mjesto su pronašla i dva nova poslodavca: H&M i IKEA.

Za većinu ispitanika, njih 32%, privatne tvrtke su najpoželjnije radno mjesto. Dok bi u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu željelo raditi svega 13% ispitanika, što je itekako zabrinjavajuće.

Polovica ispitanika, od kojih je njih 20% zaposleno upravo kod svog poslodavca prvog izbora, često razmišlja o promjeni poslodavca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju