Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top 20

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moj Posao proveo je 8. po redu istraživanje o najpoženjijim poslodavcima u Hrvatskoj. Saznajte radite li za njih!

I treću godinu za redom DM je daleko najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj s 13.4% bodova, što je daleko više od drugoplasirane T-HT Grupe koja ima 3.6% bodova. Sliejde Agrokor, INA, HEP.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Ilustracija Anketa Koje su seksualne navike i stavovi u Srbiji, BiH, Hrvatskoj: Zanimljivo istraživanje psihologa prvo je takvo u regiji

Pokazuje to istraživanje portala MojPosao koji je anketu proveo između više od 1.000 ispitanika tijekom prosinca prošle godine. Kao glavni kriterij pri odabiru poslodavca prvog izbora bila je sigurnost na radu. Nakon nje harmonični odnosi na radnom mjestu, socijalna odgovornost poslodavca dok je visina plaće na četvrtom mjestu.

Na šestom mjestu je Google, potom slijede VIP, ZABA, PBZ, Pliva, Zagrebački Holding, Microsoft, Podravka, Erste Bank, LIDL, Atlantic Grupa, Coca-Cola, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatska Pošta i na dvadesetom mjestu je Končar.

Među 50 najpoželjnijih poslodavaca svoje mjesto su pronašla i dva nova poslodavca: H&M i IKEA.

Za većinu ispitanika, njih 32%, privatne tvrtke su najpoželjnije radno mjesto. Dok bi u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu željelo raditi svega 13% ispitanika, što je itekako zabrinjavajuće.

Polovica ispitanika, od kojih je njih 20% zaposleno upravo kod svog poslodavca prvog izbora, često razmišlja o promjeni poslodavca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene