Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna suradnja

Agrokor prodao pet trgovačkih centara za 67 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podružnice kompanije W. P. Carey Inc preuzele su pet modernih maloprodajnih objekata Agrokora.

Nekretninsko-investicijska zaklada W.P. Carey kupila je od Agrokora pet Konzumovih trgovačkih centara za 67 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

Kako su izvijestili, riječ je o najvećoj hrvatskoj privatnoj tvrtki s oko 40 tisuća zaposlenih ljudi i najvećem trgovačkom lancu u zemlji. Tri od navedenih pet Konzumovih prodajnih centara nalaze se u Zagrebu, jedan je u Zadru i jedan u Splitu, a prodani su po leaseback modelu što znači da ih je Ivica Todorić nakon prodaje odmah uzeo u najam.

To znači da nema novog igrača na tržištu, nego je Todorić zapravo uzeo kredit za koji je jamčio centrima.

Direktor WC Careya za Europu, Jeffrey Lefleur rekao je kako su ovom transakcijom zatvorili europske investicije za 2013. godinu.

Osnivač i predsjednik Agrokora Ivica Todorić rekao je da je, unatoč trendu među investitorima da smanje svoju izloženost u Istočnoj Europi, WP Carey i dalje vrijedan partner i alternativni izvor kapitala za Agrokor, a odnos je osobito važan jer se Agrokor priprema za potencijalno velike akvizicije i širenje u regiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene