Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recesija će imati još jači utjecaj na nas

Hrvatska je na samom dnu kreditnog rejtinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi dokaz dubine domaće ekonomske krize je spuštanje kreditnog rejtinga Hrvatske od strane najutjecajnije svjetske agencije za procjenu investicijskog rizika Standard&Poor's.

Hrvatskoj je rejting spušten na najniži investicijski razred BBB minus. Agencija upozorava da bi taj rejting u budućnosti mogao čak i padati prije nego ostati nepromijenjen ili podignut. Procjenjuje se kako će recesija imati još jači utjecaj na Hrvatsku nego se očekivalo a to će dodatno usporiti oporavak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Invesco Inflacija će biti gora nego u zadnjih 10 godina: Zemlje vraćaju kući svoje zlatne rezerve Ilustracija Nova kriza Europski gospodarski div bori se s recesijom: "To je znak za uzbunu!"

Bloomberg piše kako Hrvatsko gospodarstvo već dvije godine zaredom bilježi minus. Taj minus ove godine procijenjen je na 1.45 posto, što je više od ranije prognoze S&P-a. 'Recesija će u Hrvatskoj imati dubljeg traga od onog kojeg smo prethodno predvidjeli i to će usporiti hvatanje koraka Hrvatskoj s drugim zemljama', stoji u priopćenju S&P-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene