Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SSSH podržava napore Vlade u neutraliziranju posljedica rasta cijena, posebice utvrđivanje minimalne plaće i poreznih promjena radi održavanja kupovne moći, te apelira za nastavak trajne kampanje usporavanja rasta cijena, ističe se u priopćenju te sindikalne središnjice.


Cijene se ne mogu kontrolirati, ali se njihov rast može usporavati, a to je glavni zadatak Vlade, drže u SSSH.

Vezani članci Benzinska pumpa Sindikati od Vlade traže smanjenje trošarina, a za to vrijeme neki građani po gorivo idu u - BiH: "Uštedim od 200 do 300 kuna" Poskupljenje goriva, ilustracija Vladina uredba o gorivu: Građani oduševljeni, evo što kažu naftne kompanije

Sindikat smatra da su dosadašnje mjere po iznosima još uvijek nedostatne u obrani životnog standarda građana, pa traži od Vlade da se i kroz plaće, a ne samo kroz više cijene, približavamo zemljama članicama Europske Unije. 

>> NHS proziva Vladu i HNB zbog rasta inflacije

"Građanima kojima cijene prehrane čine do 40 posto kućnoga budžeta, najnoviji rast cijena otima iz samih usta", upozorava SSSH te podsjeća kako su cijene u lipnju prosječno 7 posto bile veće u odnosu na prošlu godinu, čemu valja pridodati i račune za struju koji stižu na naplatu u srpnju.

SSSH je ujedno podržao sve aktivnosti "koje bi osujetile špekulativno i oligarhno povećanje cijena", te apelira na Vladu i lokalne vlasti "da ne dolijevaju 'ulje na vatru' povećanjem svih cijena na koje mogu utjecati".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju