Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Industrijske zone nude se kao uskrsnuće života malim sredinama. Dugopolje kod Splita već je postiglo čudo i zaposlilo Dugopoljce i Splićane, pa i susjedni Sinj pokreće svoj industrijski grad. Konačno su se pojavili bageri i ulagači u proizvodne pogone sinjske zone Kukuzovac. Ali mještani su još sumnjičavi.


Ploča sa natpisom Gospodarska zona Kukuzovac - Sinj već je zarasla u trnje, a golema pustopoljina od milijun i pol kvadrata pored nje godinama je čekala ulagače. Susjedni seljani su već bili digli ruke od toga.

Vezani članci Brodogradilište Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Uljanik nije mogao isporučiti brod, pa mu otkazana još jedna narudžba Počela potraga za sezonskim radnicima (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Slavonci više ne pristaju na mrvice: Poslodavci su spremni boriti se za svakog radnika

Ali sinjski političari sada tvrde da je krenulo. Zaista, bageri su nešto započeli. Za početak, ovu gradsku zemlju je kupilo 14 prizvodnih tvrtki koji najavljuju otvaranje 350 radnih mjesta, ističe gradonačelnik. 'U ovom trenutku imamo 53 nova investitora pa ćemo novu prodaju početi u ožujku. Očekujem da će za koju godinu ovdje raditi tisuće ljudi', sinjski gradonačelnik Ivan Nasić.

Stranci navodno zovu sa svih strana, pa čak i jedna jaka američka farmaceutska industrija traži teren. Bageri su već zauzeli zonu kukuzovac radi se na sve strane, nadležni kažu bit će ovo pravi industrijski grad, no seljanima koji žive jedan posve drugi život teško je povjerovati u tu priču.