Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarska zona Kukuzovac

Sinj: Stigli ulagači, mještani sumnjičavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Industrijske zone nude se kao uskrsnuće života malim sredinama. Dugopolje kod Splita već je postiglo čudo i zaposlilo Dugopoljce i Splićane, pa i susjedni Sinj pokreće svoj industrijski grad. Konačno su se pojavili bageri i ulagači u proizvodne pogone sinjske zone Kukuzovac. Ali mještani su još sumnjičavi.

Ploča sa natpisom Gospodarska zona Kukuzovac - Sinj već je zarasla u trnje, a golema pustopoljina od milijun i pol kvadrata pored nje godinama je čekala ulagače. Susjedni seljani su već bili digli ruke od toga.

Pročitajte i ovo Ivo Milatić - 1 Prešlo svaku mjeru HDZ-ov državni tajnik tulumario u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje dozvole! Oporba: "Ovo je sukob interesa" Gradnja u Dubrovniku Inspekcija potvrdila nepravilnosti na gradilištu bivšeg kapetana Vatrenih : On poručio da će platiti kaznu, zna se i kolika će biti

Ali sinjski političari sada tvrde da je krenulo. Zaista, bageri su nešto započeli. Za početak, ovu gradsku zemlju je kupilo 14 prizvodnih tvrtki koji najavljuju otvaranje 350 radnih mjesta, ističe gradonačelnik. 'U ovom trenutku imamo 53 nova investitora pa ćemo novu prodaju početi u ožujku. Očekujem da će za koju godinu ovdje raditi tisuće ljudi', sinjski gradonačelnik Ivan Nasić.

Stranci navodno zovu sa svih strana, pa čak i jedna jaka američka farmaceutska industrija traži teren. Bageri su već zauzeli zonu kukuzovac radi se na sve strane, nadležni kažu bit će ovo pravi industrijski grad, no seljanima koji žive jedan posve drugi život teško je povjerovati u tu priču.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene