Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska kriza

Sanader: Devalvacija ne dolazi u obzir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teška vremena očekuju Hrvatsku: dio poslodavaca, pritisnut krizom, već najavljuje otkaze. Vlada planira štednju na projektima. No premijer Sanader ipak nalazi zrno utjehe: nije nam tako loše da se opet bacimo u ruke MMF-u!

Kriza se bliži, mnogi u Hrvatskoj već najavljuju otpuštanja. Za utjehu radnicima poslodavci obećavaju odgovorno ponašanje. Neće koristiti krizu kao izliku za otkaze.

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Slika nije dostupna To bi ubrzalo reforme Guverner HNB-a: Bilo bi bolje da smo još 2009. zatražili pomoć MMF-a

Iako kriza drma i mnogo razvijenije zemlje - pomoć MMF-a, tvrdi premijer nije nam potrebna. Zahvaljujući dobroj monetarnoj politici HNB-a, Hrvatska će teška vremena prebroditi lakše. Ustrajnost guvernera kod stabilnog tečaja kune pokazala se mudrom. S time se slaže i premijer Sanader.

>> Svjetska financijska kriza pred vratima Hrvatske

>> Svjetska financijska kriza pred vratima Hrvatske

‘Ne dolazi u obzir devalvacija, puno naših građana ima kredite s deviznom klauzulom i što bi onda značila devalvacija kune, da taj čovjek ne bi mogao otplaćivati krediti, nego bi morao bankrotirati ili ta obitelj’, rekao je premijer.

Osim građana apetite će morati smanjiti i pojedini ministri. Kriza će se odraziti na proračun za 2009. godinu, a neki od projekata koje su nam obećavali idu na čekanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene