Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispražnjeni navozi

Radnici Brodosplita najavljuju prosvjed, uz njih i 3. maj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko brodogradilište ispraznilo je sve svoje navoze, a većina radnika poslana je na godišnji odmor ili čekanje.

Ako im propadne i očekivani posao gradnje brodova za Jadroplov, prijete zauzimanjem Škvera. Za nekoliko dana iz Brodosplita odlazi i posljednji izgrađeni tanker. Škverani ne mogu ugovarati nove brodove jer država više ne želi i ne smije davati jamstva da će preuzeti pokrivanje financijskih gubitaka ako do njih dođe. Zbog manjka posla Brodosplit već najavljuje prosvjed, a podrška Splićanima stiže iz riječkog 3. maja.

Pročitajte i ovo Tvrtke splitskog škvera u blokadi - 2 RJEŠENJE SE NE NAZIRE Zavjet šutnje u splitskom škveru, a problema nebrojeno: Plaća kasni, brodovi na čekanju, dio tvrtki-kćeri u blokadi... Ljilja Geić, predstavnica radnika Brodotrogira Borba za radnička prava Radnici trogirskog brodogradilišta kreću u prosvjed, dio ih sedam mjeseci nije dobilo pravu plaću: "Trogir bez brodogradnje će biti mrtav grad"

 'Iskoristit ću prigodu da pozovem sve bez obzira jesu na godišnjem ili čekanju da se jave ovdje 16. najvjerojatnije u 10 ujutro , organizirat ćemo taj skup, pozvat ćemo predsjednika uprave i ministra da vidimo gdje smo', poručio je Joško Franić, Sindikat metalaca Brodosplit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene