Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Racionalnije poslovanje

Prvi korak 3. maja u rekonstrukciji: Spojeno nekoliko tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodogradilište 3. maj napravilo je prvi korak u restrukturiranju. Nekoliko je tvrtki iz grupe spojeno u jednu koja će od sada moći racionalnije poslovati.

Ipak, u brodogradilištu upozoravaju da proces privatizacije ide sporo, zbog čega je nedavno stiglo i upozorenje Europske komisije. Potencijalni kupci brodogradilišta zbog odugovlačenja prijete odustajanjem. I Uprava i sindikati od nove vlasti očekuju hitan plan za brodogradilišta.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Novo ročište u srpnju Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

'Odugovlačenje procesa privatizacije svakako ima posljedice na način ostvarivanja programa restrukturiranja', kaže Edi Kučan, predsjednik Uprave 3. maja.

'Ugovori o privatizaciji su trebali biti već realizirani, međutim došlo je do nekakvog zastoja, zbog čega ne znamo', naglašava Vedran Sabljak, povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera.

'Očekujemo od bilo koje političke opcije koja dođe na vlast da već sada ima programe za sva brodogradilišta u Hrvatskoj', smatra Roland Sušanj, predstavnik sindikata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene