Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brodogradilište 3. maj napravilo je prvi korak u restrukturiranju. Nekoliko je tvrtki iz grupe spojeno u jednu koja će od sada moći racionalnije poslovati.


Ipak, u brodogradilištu upozoravaju da proces privatizacije ide sporo, zbog čega je nedavno stiglo i upozorenje Europske komisije. Potencijalni kupci brodogradilišta zbog odugovlačenja prijete odustajanjem. I Uprava i sindikati od nove vlasti očekuju hitan plan za brodogradilišta.

Vezani članci Brodogradilište 3. maj je u predstečajnom postupku (Foto: Vijesti u 14h) Sada je i službeno: Riječki je škver u predstečajnom postupku Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prizori na koje se čekalo godinu dana: Je li ovo kraj problemima u poslovanju?

'Odugovlačenje procesa privatizacije svakako ima posljedice na način ostvarivanja programa restrukturiranja', kaže Edi Kučan, predsjednik Uprave 3. maja.

'Ugovori o privatizaciji su trebali biti već realizirani, međutim došlo je do nekakvog zastoja, zbog čega ne znamo', naglašava Vedran Sabljak, povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera.

'Očekujemo od bilo koje političke opcije koja dođe na vlast da već sada ima programe za sva brodogradilišta u Hrvatskoj', smatra Roland Sušanj, predstavnik sindikata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju