Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Zdravko Čupković, a prvo ročište na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano je za 6. veljače.

Galerija


Brodogradilište 3. maj od petka je službeno u predstečajnom postupku.

Vezani članci Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) U riječko brodogradilište došao privremeni stečajni upravitelj, radi se popis imovine Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prizori na koje se čekalo godinu dana: Je li ovo kraj problemima u poslovanju?

Za privremenog stečajnog upravitelja riječkog brodogradilišta imenovan je Zdravko Čupković. Prvo ročište na trgovačkom sudu u Rijeci zakazano je za 6. veljače.

U međuvremenu potencijalni investitori pregledavaju poslovanje Uljanika i 3. maja, u kojem su u četvrtak bili i predstavnici Brodosplita, koji su već ranije iskazali interes za ulazak u riječki škver zajedno s talijanskim Fincantijerijem.

"Njegove su zadaće u ovom prethodnom postupku ispitati financijsko stanje dužnika, njegovu imovinu i u konačnici utvrditi jesu li ispunjene pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka, odnosno jesu li ostvareni stečajni razlozi", pojasnila je glasnogovornica Trgovačkog suda u Rijeci Ema Brdovčak.

"Interesa za jedno i drugo brodogradilište postoji, i to ozbiljnog interesa, a prema informacijama koje ja imam i jedan i drugi partner koji u ovom trenutku jesu u date roomu i dva partnera za koje još očekujem da do 18. uđu u date room nisu, odnosno u mnogućnosti su premostiti ovaj predstečajni pritisak", rekao je na sve ministar Darko Horvat. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.