Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U devet kategorija

Priznanje u rukama: Menadžeri godine primili nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA uručilo je nagrade 14 menadžera na sinoćnjoj svečanosti.

Menadžeri su nagrade dobili u devet ravnopravnih kategorija za 2009. godinu. Dobitnici nagrade Crome za životno djelo su Ljerka Puljić, starija potpredsjednica Agrokora, i Đuro Horvat, osnivač i generalni direktor Tehnixa.

Pročitajte i ovo Zvonko Popović - 1 Galošić menadžer godine CROMA proglasila najbolje menadžere: "Onaj koji radi sa svojim novcem nije isti kao oni koji rade u državnim firmama" Poduzetnici, ilustracija Izazovna godina Udruženje CROMA proglasilo menadžere i poduzetnike godine: ''Moramo izaći i kao bolji ljudi, ali i kao bolje gospodarstvo''

Menadžeri godine u kategoriji velikih poduzeća su predsjednik uprave Saponije Osijek Damir Skender i predsjednik uprave Boxmark Leathera iz Trnovca Bartolovečkog Igor Greblički.

Nagradu za poduzetnicu godine dobila je Bernarda Cecelja, osnivačica i direktorica tvrtke Bernarda.

>> Croma izabrala najbolje menadžere

U kategoriji srednjih trgovačkih društava ovogodišnju Crominu nagradu za menadžera godine dobili su predsjednik uprave tvrtke Vulkan-nova iz Rijeke Rajko Vukelić te predsjednik uprave B.net-a Hrvatska Adrian Josip Ježina.

Radisav Drljević, direktor tvrtke TTO Thermotechnic Dražice, i Nikola Nemčević, osnivači direktor tvrtke Jan-spider Pitomača, dobitnici su u kategoriji malih poduzeća.

Predsjednik uprave tvrtke Imperial Rab Vlado Miš dobitnik je Cromine nagrade za menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća, a nagrada za menadžere godine u inozemnim poduzećima dobili su čelnici tvrtke OMCO Croatia Hum na Sutli Darko Ranogajec te tvrtke LTH – Metalni lijev Benkovac Željko Uzelac.

Nagradu za mladu menadžericu dobila je suosnivačica i direktorica tvrtke Pavletić Rijeka Vesna Pavletić, a za najuspješnije vođen poduzetnički pothvat Croma je nagradila Graciana Rudana, osnivača i direktora tvrtke Rudan Žminj.

'Jedino nove investicije mogu potaknuti gospodarski rast'

Izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića, njegov savjetnik za gospodarstvo Boris Cota, ocijenio je sudjelujući na dodjeli priznanja da jedino nove investicije mogu potaknuti gospodarski rast. Bez njih, Hrvatskoj prijeti dugo razdoblje niskih stopa rasta, smatra on.

Hrvatska, kaže Cota, treba podići apsorpcijsku sposobnost prihvaćanja sredstava iz fondova EU-a, povećati konkurentnost, produktivnost i proizvodnost rada i težiti fleksibilizaciji radnog zakonodavstva vodeći istovremeno računa o sigurnosti zaposlenih. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene