Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brokerska tvrtka Fortrade

Preuzmite BESPLATNIH 50€ i zaradite na dionicama Amazona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo u posljednjih godinu dana, tržišna vrijednost Amazona je skoro dvostruko porasla, rastom sa 175 milijardi dolara, na današnjih 338 milijardi.

Prema mišljenju Chamatha Palihapitiye, investitora iz Silikonske doline, osnivača tvrtke Social Capital i jednog od bivših rukovodioca u Facebooku, Amazonu bi tržišna vrijednost u narednih deset godina mogla porasti više nego dvostruko, zahvaljujući njihovoj cloud platformi, Amazon Web Services (AWS).

Pročitajte i ovo PR Kako trgovati cijenom dionica Dionice Netflixa skočile preko 10% prethodnog mjeseca Credit Suisse Sada je službeno Slamka spasa: Najveća švicarska banka kupuje i spašava Credit Suisse!

Brokerska tvrtka Fortrade, svim čitateljima daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Amazona na svjetskoj burzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

AWS je postao najprofitabilniji dio poslovanja Amazona u proteklih godinu dana, ostvarujući oko 9% ukupnog prometa, ali i 56% ukupnog operativnog profita u posljednjem kvartalu. Operativni prihod ovog odsjeka, u posljednja tri mjeseca porastao je 211%, na 604 milijuna dolara i time doprinijeo ukupnom neto profitu od 513 milijuna dolara. Usporedbe radi, prije samo godinu dana kompanija je ostvarila gubitak od 57 milijuna dolara. Ukoliko AWS nastavi povećavati profit Amazona na ovaj način, postat će ozbiljna prijetnja svojim cloud rivalima.

Prošlog tjedna, cijena dionica Amazona je porasla 1,8%, nakon što je ovaj gigant online trgovanja uveo novu video uslugu, sličnu Alphabethovom Youtubeu. Od prošlog utorka vlasnici naloga mogu koristiti uslugu Video Direct Service. Ovom uslugom, korisnici će moći besplatno postavljati video sadržaje, ukoliko su pretplatnici Amazon Prime paketa, dok će zarađivati kroz postotak od naplate oglasa.

S druge strane, Amazon je u međuvremenu postao i dominantan na tržištu maloprodaje, nakon što su njegovi najveći rivali, Target i Macy's, objavili razočaravajuće rezultate za prvi kvartal ove godine.

Snaga Amazona se može vidjeti na mnogim poljima, kao što su impresivan rast zarade po dionici, rast neto prihoda i zarada.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene