Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija 91,5 milijun kuna

Poticaj drvnoj industriji: Otvara se 130 novih radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraj Križevaca će se otvoriti 130 novih radnih mjesta, a uloženo je čak 91,5 milijuna kuna.

Hrvatska drvna industrija dobila je najveću investiciju od početka krize. U proizvodne pogone za obradu drva pokraj Križevaca uložen je 91 i pol milijun kuna.

Pročitajte i ovo Počela otpuštanja u drvnoj industriji - 4 Pad narudžbi Zbog zabrinjavajućih vijesti iz Njemačke počela otpuštanja i u Hrvatskoj: Industrija s 18 tisuća radnika na posebnom je udaru Toranj - 1 Rajski, ali bespravni vidikovac Sagradio toranj iz snova od 34 metra, no on se upravo ruši: "Osjećao sam se kao da sam u raju"

Sljedeće godine ovdje će se otvoriti 50 novih radnih mjesta, a do 2015. ukupno njih 130. Tvornicu je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

>> Sindikati drvne industrije: Za nas nitko ne mari!

Vlasnik tvrtke kaže da su velike domaće drvne kompanije uglavnom propadale jer, za razliku od njega, tržištu u krizi nisu znale ponuditi ono što traži.

'Kriza je zapravo omogućila rast ove firme, zato što su firme koje su bile ogromne gigantske su jednostavno sa neprofitabilnim proizvodom su krenule propadat i mi smo tu vidjeli šansu. Eto ključ našeg uspjeha je tuđa nesreća da je tako nazovemo ali to je tako', kaže vlasnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene