Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozoravaju na tešku situaciju

Sindikati drvne industrije: Za nas nitko ne mari!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog najave povećanja cijena drvne sirovine, sindikati drvne industrije upozoravaju da bi bez posla moglo ostati 6 tisuća radnika.

Unatrag nekoliko godina drvna se industrija suočava s velikim financijskim gubicima zbog čega je bez posla ostalo gotovo 10 tisuća radnika. Stoga, sindikati od države traže razumijevanje teške situacije i povlačenje odluke o povećanju cijena drvne sirovine.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

>> Hrvatske šume rupe krpaju povećanjem cijene trupaca, a drvna industrija radi za duplo manju plaću

'Kompletna drvna industrija će se prepoloviti. Neće biti radnih mjesta, a ove plaće koje su sada tako male, jednostavno se neće isplaćivati', kazao je Željko Govedić, predsjednik Sindikata drvne i papirne industrije. 'Nitko, ama baš nitko ne mari za drvnu industriju! Uopće nemaju razumijevanja!', kazao je Borislav Sunjog, iz Sindikata drvne i papirne industrije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene