Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Porinut prvi putnički brod za Amerikance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Brodosplitu - Brodogradilištu specijalnih objekata danas je svečano s navoza porinut u more prvi od šest istih putničkih brodova za krstarenje koji se grade za američkog naručitelja, tvrtku "Grand Circle River Cruise Line LLC" iz Bostona.

Putnički brodovi koji se grade za krstarenja iz te serije dugi su 59 a široki 10,86 metara i moći će primiti 54 putnika i 19 članova posade.

Pročitajte i ovo Ministar Anušić i vlasnik Brodosplita Debeljak dogovorili su nastavak izgradnje obalnih ophodnih brodova U Brodosplitu Ministar Anušić sastao se s Debeljakom: "Izgradit ćemo ophodne brodove na ponos svima nama" Trogodišnje krstarenje je otkazano potrošili stotine tisuća dolara Prodavali kuće da odu na trogodišnje krstarenje. Otkazano je iz bizarnog razloga: "Puno ljudi sada nema kamo"

Direktor Brodogradilišta specijalnih objekata Damir Arapović rekao je kako je gradnja tih brodova iznimno važan pothvat i ulazak splitskoga škvera u posve novi program.

"Ovim smo preuzeli sve što takav iskorak znači u organizaciji, proizvodnji i komercijali jer se želimo dokazati na tom tržištu kvalitetom, rokovima i cijenom, u čemu imamo veliku potporu američkog partnera", rekao je Arapović.

Danas porinuti brod vrijedi šest milijuna dolara, a sljedeći brodovi iz te serije cijenu će oblikovati prema trenutačnom stanju na tržištu. Brod će biti završen u travnju 2007., kada će iz Splita isploviti s prvim putnicima - turistima prema Pireju.

U sklopu tog krstarenja, pod nazivom "Skriveni dragulji Dalmacije i Grčke", uplovit će u hrvatske luke Hvar, Korčulu i Dubrovnik, zatim u Kotor u Crnoj Gori te u četiri grčke luke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene