Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Porinut tanker za Tankersku plovidbu iz Zadra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je u brodosplitovu brodogradilištu svečano porinut tanker 'Dugi otok' za Tankersku plovidbu iz Zadra. To je prvi od dva Aframax tankera nosivosti po 114.000 tona i dužine 246 metara.

Direktor Brodosplitova brodogradilišta Domagoj Klarić istaknuo je na svečanosti da je gradnja tih tankera vrlo zahtjevna jer se rade od čelika veće čvrstoće pa su limovi tanji nego inače.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Zapaljen tanker DRAMA U CRVENOM MORU FOTO Gori naftni tanker pogođen projektilom hutista: "Vojni brodovi stižu u pomoć"

Zbog veličine broda, za porinuće je izgrađena posebna konstrukcija, a stručnjaci Brodosplita morali su izraditi mnogo zahtjevnih proračuna i obaviti složene pripremne radove.

Direktor zadarske Tankerske plovidbe Ivo Mustać podsjetio je da je u Brodosplitu za njih već izgrađen jedan tanker, danas je porinut drugi brod, koji će biti isporučen u rujnu, a još jedan tanker početkom sljedeće godine.

"Upravo ta tri tankera izgrađena u Brodosplitu predstavljat će udarnu snagu naše kompanije", rekao je Mustać.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene