Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija u nadzoru

Poljoprerada: Nabavljena hrana za perad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinarski inspektor Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja obavio je u petak, 23. travnja, inspekcijski nadzor u tvrtki Poljoprerada d.d. Hrvatski Leskovac i naredio žurnu dobavu hrane za perad te je od petka krenuo i normalan režim prehrane peradi, priopćeno je iz Ministarstva.

Navodi se kako je za to vlasnik tvrtke osigurao 12 tona hrane, koja je dostatna za četiri dana, uključujući i ponedjeljak. Inspektori Ministarstva svakodnevno su u nadzoru u Poljopreradi d.d. te je ponovnim jučerašnji i jutrošnjim nadzorom utvrđeno bitno bolje stanje peradi.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Slika nije dostupna POVLAČENJE PROIZVODA Sve na jednome mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

U slučaju da vlasnik sutra ne nabavi novu hranu za daljnje hranjenje, Ministarstvo će se tijekom sutrašnjeg dana pobrinuti za nove količine hrane kako bi se proizvodnja i prehrana uspješno nastavile.

Veterinarski inspektori će i dalje svakodnevno biti u nadzoru u objektima Poljoprerade d.d. iz Hrvatskog Leskovca, dok se stanje u potpunosti ne normalizira, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Radnici tvornice stočne hrane 'Poljoprerada' iz Hrvatskog Leskovca, koji su u štrajku jer već tri mjeseca nisu dobili plaću, u petak su ispred sjedišta Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu građanima darovali više stotina kokoši nesilica da, kako su rekli, na farmi ne bi umrle od gladi.

Radnici su naglasili kako poslodavac 'Poljoprerada' iz Hrvatskog Leskovca ne hrani ni njih ni koke, te da su se na taj potez odvažili nakon bezuspješnog obilaženja državnih institucija i traženja pomoći. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene