Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupci stranci

Pogledajte luksuzne jahte koje dizajnira hrvatska tvrtka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su u krizi mnogi obrti stavili ključ u bravu - neki su upravo u ovom razdoblju u svom biznisu napravili najbolje. Predstavljamo vam tvrtku koja gradi i dizajnira - luksuzne jahte! I to u pogonima nedaleko od Zagreba.

Ova ljepotica mnogima je oduzela dah. No, čak milijun eura za luksuznu jahtu izdvojio je jedan Francuz. Dizajnirana je doslovno po želji.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

'Sve je automatski zato što je taj kupac to želio. Znači, više-manje, može sama jedriti, sve je na pritisak gumba', pojasnio je Marko Murtić iz tvrtke Murticyachts.

>> Pogledajte kako bi mogao izgledati život na moru!

Mali zagrebački tim arhitekata, ali i zaljubljenika u jedrenje,  2005. godine se odlučio na jedan novi iskorak - projektiranje brodova.

'Nisam htio raditi bilo koji brod, nego brod koji sam na neki način sanjao', kaže Murtić. 'Točno sam imao viziju što želim i koji tip brodova želim raditi, koji tip jedrilice'.

San je postao stvarnost. Dizajnirali su 7 brodova - dvije regatne jedrilice, četiri po narudžbi i posljednji koji je osvojio struku. Pohvaljen je u stručnim časopisima, a ovih dana stigla je i vijest o nagradi za dizajn. Tim već razmišlja o novim koracima.

'Mi smo jednoj fazi traženja investitora oko godinu dana i mislim da smo blizu nekih dogovora. Nadam se. I imamo jaku viziju kud dalje'.

Zanimljivo da su svi dosadašnji luskuzni uratci završili u rukama stranaca. Dokaz da i mala Hrvatska itekako može biti konkurentna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene