Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez većih potresa

Perković ostaje na čelu Badela 1862

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna skupština Badela 1862 odlučila je danas da na mjestu predsjednika Uprave tvrtke ostane Anto Perković.

Perković je na konferenciji za novinare nakon Skupštine izjavio da su prihvaćeni svi prijedlozi Uprave po završnom računu za 2008. sukladno onome kako je bilo predloženo u pozivu za Glavnu skupštinu. Činjenica da mene kao najvećeg dioničara podražava 700 dioničara ( oko 52 posto dionica) dovoljna je da od njih imam povjerenje za svoj rad, rekao je Perković dodajući kako će o njegovom radu odlučivati novi nadzorni odbor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog perkovića i mustača Hrvatsko društvo političkih zatvorenika oplelo po Milanoviću: "Pljuska u lice stotinama hrvatskih naraštaja" Slika nije dostupna Dioničari jedno, Uprava drugo Badel - tržišni lider ili gubitaš?

Izjavio je i kako je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) prijedložio svoja tri člana za NO, no taj prijedlog na Skupštini nije prošao. U NO tako ostaju tri dosadašnja tri člana (Ivana Brdar, Zdenko Ljevak, Vidoje Bulum), a član kojeg je imenovalo radničko vijeće je Tomislav Vujić. Petog člana trebaju imenovati udruge malih dioničara Badel Badelovcima. Perković je istaknuo kako je Skupština protekla civilizirano i bez ikakvog izgreda.

Vrančić izrazio nezadovoljstvo ishodom Skupštine

Ante Vrančić, predstavnik dijela malih dioničara Badela 1862 koji su bili protiv prijedloga odluka Skupštine, izrazio je nezadovoljstvo ishodom Skupštine. Vrančić je kazao kako dijelu dioničara nije omogućeno da sudjeluju u donošenju odluka (KD Fondu i opunomoćenicima nekih skrbničkih računa). 'Do zadnjeg trenutka su nas pokušali dovesti u položaj da Skupštinu organiziraju kako njima odgovara. Smatramo da je sve to protupravno kao što je i dosad bilo', kazao je Vrančić.

Mali dioničari koji ukupno imaju oko 40 posto dionica optužuju Perkovića zbog lošeg poslovanja. Protiv Perkovića je nedavno podignuta anonimna kaznena prijava. Da zagrebačka policija istražuje navodne nepravilnosti u Badelu 1862, potvrdila je prekjučer i glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba. 'Policija po nalogu nadležnog državnog odvjetništva provodi izvide zbog sumnji u nezakonitosti', rekla je Ljuba. Iz Badela su potvrdili da je 'policija posjetila tvrtku isključivo u namjeri obavještavanja kako je podnijeta anonimna kaznena prijava povezana s poslovanjem društva, te sukladno tome, tražila odgovarajuću dokumentaciju'.

Mediji, su izvijestili da se u anonimnoj kaznenoj prijavi Perkovića tereti da je sklapanjem brojnih štetnih ugovora oštetio tvrtku za 50 milijuna kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene