Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OTP banka i Bagat mirno riješili spor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 13-godišnjeg parničenja OTP banka i Bagat - Precizna mehanika d.d. u stečaju danas su u Zadru potpisali sporazum o mirnom i dogovornom rješenju spora.

Sporazum je u ime OTP banke potpisao član Uprave Zorislav Vidović, a u ime Bagata stečajni upravitelj Branko Morić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O odnosima sa Slovenijom Josipović: Slovenci su mi simpatični Slika nije dostupna Mišljenje građana Slovenci većinom podupiru arbitražni sporatum

OTP banka se sporazumom obvezuje da će stečajnom dužniku Bagat - Preciznoj mehanici d.d. u stečaju isplatiti 55,150.242,42 kune, što je oko 60 posto tužbenog zahtjeva.

Uz to će OTP podmiriti sve sudske i odvjetničke troškove, a obje su se strane odrekle uzajamnih tužbenih zahtjeva. Jamstvo za nagodbu snosi OTP banka iz Budimpešte.

Po nagodbi će biti isplaćene zaostale plaće za oko 365 bivših radnika Bagata koji potražuju oko 20 milijuna kuna, ali će biti namireni i drugi vjerovnici.

OTP banka i Bagat - Precizna mehanika d.d. drže da su nagodbom iskazali dobru volju prema hrvatskom pravosuđu i omogućili rasterećenje jednoj i drugoj strani nakon dugogodišnjeg parničenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene