Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revizija na gore

MMF snizio prognozu, evo koliki pad BDP-a očekuje u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MMF je objavio novu procjenu kretanja globalnog gospodarstva, što uključuje i prognozu kretanja stope hrvatskog BDP-a.

Međunarodni je monetarni fond u svojoj najnovijoj prognozi ekonomskih kretanja revidirao procjenu pada hrvatskog BDP-a za ovu godinu. Dok je u travnju prognoza pada iznosila 0,2 posto, MMF sada vjeruje da će BDP pasti 0,6 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Slika nije dostupna Prevelik deficit MMF Hrvatskoj: Uvedite porez na nekretnine!

U travnju je MMF procjenjivao da će do blagog oporavka hrvatskih gospodarskih kretanja doći tijekom 2014. godine te je najavio rast BDP-a od 1,5 posto. Ta je prognoza u najnovijem izvješću nepromijenjena.

>> 'Paraliza zbog zaduživanja gora od proračunske'

Kada je riječ o nezaposlenosti, MMF za ovu godinu procjenjuje skok s prijašnje prognoze od 15,2 na 16,6 posto, dok se tijekom 2014. očekuje blago smanjenje nezaposlenosti na 16,1 posto.

Inače, BBC prenosi da je MMF na dolje revidirao i svoju procjenu globalnih ekonomskih kretanja. Ove bi godine svjetska ekonomija trebala porast za 2,9 posto, što je 0,3 posto manje u odnosu na posljednju procjenu. Sljedeće bi godine rast trebao iznositi 3,6 posto. Kao temeljni razlog navedena je slabost gospodarstava u razvoju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene