Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brifing u Tokiju

MMF poziva na bržu akciju u vrijeme dužničke krize u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni monetarni fond (MMF) pozvao je u četvrtak bogate zemlje na bržu akciju u vrijeme europske dužničke krize i blagog napretka u SAD-u i Japanu u naporima za smanjenje proračunskog deficita.

Šefica MMF-a Christine Lagarde izjavila je da su političke nesuglasice pridonijele ekonomskoj nesigurnosti, usporavajući rast kako u naprednim tako i u gospodarstvima u razvoju. MMF je  ovoga tjedna smanjio svoju globalnu prognozu rasta po drugi put od travnja.

"Mi očekujemo akciju i očekujemo hrabru i kooperativnu akciju dijela naših članica", rekla je Lagarde na brifingu za novinare uoči polugodišnjeg sastanka MMF-a u Tokiju koji će se održati u petak i subotu.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Christine Lagarde (Foto: AFP) Traži se nasljednik Lagarde podnijela ostavku: ''Donijela sam odluku koja je u najboljem interesu MMF-a"

>> MMF snizio gospodarske prognoze za sve, osim za SAD!

MMF je izrazio razočaranje zbog odgovora Europe na dužničku krizu i upozorio je da bi nedavni predah za zemlje opterećene dugom kao što je Španjolska mogao biti kratkotrajan ako čelnici eurozone ne donesu sveobuhvatan i vjerodostojan plan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene