Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Microsoft kupuje udjel u kineskom proizvođaču TV prijamnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft Corp. pristao je platiti 94 milijuna juana (12,3 milijuna dolara) za kupnju udjela u kineskom proizvođaču TV prijamnika i električkih aparata Sichuan Changhong Electric Co.

Kupnjom 15 milijuna dionica te kineske kompanije Microsoft dobiva udjel od nešto ispod jedan posto, stoji nadalje u tom priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Poduzeće koje je imalo izvoz' Linić: Država ulazi u vlasništvo Diokija s 38 posto Slika nije dostupna Teške poplave uzrokuju nevolje Dramatična snimka: Kabelom i dizalicom spašavali ljude s mosta

Povrh dogovorene dioničke transakcije, dvije kompanije dogovorile su suradnju u razvoju, proizvodnji i marketingu TV prijamnika, kompjutora i drugih digitalnih proizvoda za kućnu zabavu, priopćio je nadalje Sichuan Changhong.

Iako će se taj projekt naći suočen s istim izazovima koji su u prošlosti onemogućili nekoliko sličnih suradnji, tržište je sada zrelije, a taj sporazum Microsoftu otvara vrata kineskog tržišta ruku pod ruku s potencijalno ključnim igračem, ocjenjuje Sigurd Leung, čelnik IT istraživanja u Analysys International u Pekingu.

"Changhong je državna kompanija, tako da je Microsoftov jedan posto doista značajan", kazao je on.

U prvom tromjesečju 2007., Sichuan Changhong ostvario je rast neto dobiti za 24 posto u odnosu na godinu dana ranije, na 96,32 milijuna juana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene