Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Madrid: Svjetski kongres o nafti traži novi model energetske politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijetu je potreban "novi model" energetske politike nakon što su se u roku od godinu dana cijene nafte udvostručile, izjavio je u španjolski kralj Juan Carlos danas otvarajući 19. Svjetski kongres o nafti koji se održava u Madridu.

Jedan od najznačajnijih događaja u naftnoj industriji, okupio je više od 3.000 stručnjaka iz više od 50 zemalja koji su se okupili u glavnome španjolskom gradu tjedan dana nakon što se sudionici sastanka u saudijskoj Džedi nisu uspjeli dogovoriti oko spuštanja iznimno visokih cijena nafte koje su zabrinule svjetsku javnost. 

Pročitajte i ovo Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine Slika nije dostupna Predložen paket mjera za novu energetsku politiku EU


"Svijetu je potreban nov model", koji će biti učinkovit i transparentan te će poštovati okoliš, rekao je španjolski kralj. Europski povjerenik za energiju Andris Piebalgs istaknuo je potrebu za održivim, čistim i učinkovitim energetskim sredstvima u interesu budućih generacija. 


Španjolski ministar industrije Miguel Sebastian pridružio se proizvođačima nafte u ocjeni da su cijene nafte visoke djelomično zbog "špekulacija" te je pozvao na povećanu regulaciju u procesu trgovine naftom u budućnosti. 

Kongres je održan pod motom "Svijet u tranziciji: energija za održiv razvoj".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene