Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Letjelica ometala rad raketarima, tuča uništila usjeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenske nepogode u očaj su jučer bacile poljoprivrednike u okolici Županje. Led veličine oraha u samo nekoliko je minuta prepolovio ljetinu u selima kod Vrbanje. Ovoga puta nije zakazala protugradna obrana raketama.

Kriva je letjelica koja je čak 40 minuta prelijetala to područje i ometala rad raketarima.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Led je uzeo svoj danak na kukuruzu Stjepana Beseka.

- Pogledajte, vidi se koliko je to cjepalo ga. Ovdje sve do vrške i sve je to iscijepalo, rekao je Stjepan Besek.

I dok Stjepan zbraja štetu na kukuruzu, pšenici i povrću, Ivan Francešević prebrojava rupe na novoj nadstrešnici. Ivan u subotu ženi sina. Kuću je uredio za goste. No led je imao drugi plan.

- Kad sam vidio to, onda me uvatilo da sam skoro zaplako, kaže Ivan Francešević.

Oči Vrbanjaca uprte su u seoske raketare. Mještani se pitaju zašto Ana i Petar nisu ispucali rakete kao što to inače čine.

- Nismo mogli ništa učinit. Bili smo spremni međutim zbog zabrane pucanja nismo mogli radit. Led je padao. Veličine lješnjaka do veličine oraha. Dosta gusto je padao 10-ak minuta, rekla je Ana Valkovac, raketarka.

Rakete su bile spremne za lansiranje kad je Ani iz Radarskog centra javljeno da ne puca.

- Za svako djelovanje potrebna je dozvola Kontrole leta iz Zagreba. Nakon zatraženoga odobrenja nažalost imali smo zabranu kontrole letenja, rekao je Ivan Ivanšić, iz radarskog centra Gradište.

Punih 40 minuta trajala je zabrana. U zraku je bila manja letjelica. Nagađa se da je riječ o sportskom zrakoplovu ili helikopteru. Što god bilo, spremnim raketarima ruke su bile svezane. Led je uništio ljetinu za samo 10-ak minuta.

Na hrvatskom nebu sve je više sportskih zrakoplova. Oni opravdano traže svoj zračni prostor. No, nažalost njihovu zabavu i rekreaciju skupo su ovoga puta platili seljaci iz Vrbanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene