Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarstvo stoji

Proizvođači hrane imaju robu, ali je nemaju kome prodati...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad hrvatskog gospodarstva itekako osjećaju i proizvođači hrane. Sve im je teže prodati i naplatiti svoje proizvode jer je kupovna moć hrvatskih građana sve slabija - požalili su nam se poljoprivredni proizvođači na virovitičkom Agro-expu.

Baš kao i kazaljke na pokvarenom satu stalo je hrvatsko gospodarstvo. Krizu osjećaju i veliki i mali proizvođači hrane. Unatoč slaboj kupovnoj moći, građani su još uvijek bolji platiše nego veliki otkupljivači i trgovački lanci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Victoria Zinchuk U Dnevniku Nove TV Direktorica EBRD-a u Hrvatskoj o utjecaju krize na gospodarstvo: "Nemojmo se zavaravati, vidjeli smo što se događa s cijenama plina"

>> 'Fiskalizacija vodi odumiranju tržnica'

'Rokovi plaćanja u tim centrima su 60 dana, a to je minimum, dođe i do 90, zato što centri koji od njih otkupljuju njima ne plate na vrijeme. Inače se baziramo samo na prodaju na tržnici, jer tu se odmah dobije, vrati se uloženi novac', kaže proizvođač voća, povrća i cvijeća Dinko Abramović.

Zbog sigurnije naplate ovi su proizvođači odlučili ostati mali iako imaju potencijala za povećanje proizvodnje. Roba propada jer je nemaju kome prodati. A bit će sve teže hrvatskim proizvođačima. Domaće je tržište preplavljeno uvoznim proizvodima. A probiti se van mogu samo oni koji imaju dovoljne količine i koji mogu konkurirati cijenom. A takvih u Hrvatskoj nema puno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene