Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najava splitskog gradonačelnika i vlasnika najvećeg dalmatinskog trgovačkog lanca Željka Keruma da planira prodati trgovački dio svog poslovnog carstva, zatekla je čak i one za koje je kazao da bi ih najradije vidio kao kupce, čelnike Narodnog trgovačkog lanca.


'Stvar je vrlo ozbiljna i iznenađeni smo time. Naravno da ćemo pregovati s njim o kupnji, jer ne želimo da Kerum d.o.o. padne u ruke strancima', rekao je za Jutarnji list Josip Milavić, vlasnik omiškog Studenca i predsjednik Nadzornog odbora NTL-a. Kerum je naime izjavio da ima previše obveza i da se najviše zbog politike spreman odreći trgovine i posvetiti se drugim djelatnostima tvrtke. Rekao je da pregovara s nekoliko potencijalnih kupaca, ali da bi mu najviše odgovaralo da njegove trgovine kupi Narodni trgovački lanac kojem je i suosnivač, jer bi tako ostao u suvlasničkom odnosu.

Vezani članci pas - 3 Prijatelji životinja traže potpunu zabranu držanja pasa na lancu, kao i zabranu nastupa životinja u cirkusima Slika nije dostupna Kerum: Tko preuzme moj lanac, vladat će Dalmacijom'

>> Kerum najavio prodaju trgovačkog dijela

Kako je rekao Milavić, sve je još u fazi preliminarnih pregovora čiji bi se rezultati mogli znati za petnaestak dana. 'Želimo sačuvati drugu poziciju na tržištu prehrambene trgovine, a odlaskom Keruma izgubili bismo deset do petnaest posto prihoda', rekao je Milavić Jutarnjem i dodao da računajući samo prehrambenu branšu, NTL drži 16-20 posto tržišta koje je u 2008. godini ostvarilo 40-50 milijardi kuna prihoda. Zato im, kako je rekao, Kerumov odlazak i predstavlja tako veliki problem, posebno nakon spajanja Mercatora i Getroa koji su ugrozili njihovu drugu poziciju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju