Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zatekla vijest

'Kerumove trgovine ne smiju pasti u ruke strancima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najava splitskog gradonačelnika i vlasnika najvećeg dalmatinskog trgovačkog lanca Željka Keruma da planira prodati trgovački dio svog poslovnog carstva, zatekla je čak i one za koje je kazao da bi ih najradije vidio kao kupce, čelnike Narodnog trgovačkog lanca.

'Stvar je vrlo ozbiljna i iznenađeni smo time. Naravno da ćemo pregovati s njim o kupnji, jer ne želimo da Kerum d.o.o. padne u ruke strancima', rekao je za Jutarnji list Josip Milavić, vlasnik omiškog Studenca i predsjednik Nadzornog odbora NTL-a. Kerum je naime izjavio da ima previše obveza i da se najviše zbog politike spreman odreći trgovine i posvetiti se drugim djelatnostima tvrtke. Rekao je da pregovara s nekoliko potencijalnih kupaca, ali da bi mu najviše odgovaralo da njegove trgovine kupi Narodni trgovački lanac kojem je i suosnivač, jer bi tako ostao u suvlasničkom odnosu.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

>> Kerum najavio prodaju trgovačkog dijela

Kako je rekao Milavić, sve je još u fazi preliminarnih pregovora čiji bi se rezultati mogli znati za petnaestak dana. 'Želimo sačuvati drugu poziciju na tržištu prehrambene trgovine, a odlaskom Keruma izgubili bismo deset do petnaest posto prihoda', rekao je Milavić Jutarnjem i dodao da računajući samo prehrambenu branšu, NTL drži 16-20 posto tržišta koje je u 2008. godini ostvarilo 40-50 milijardi kuna prihoda. Zato im, kako je rekao, Kerumov odlazak i predstavlja tako veliki problem, posebno nakon spajanja Mercatora i Getroa koji su ugrozili njihovu drugu poziciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene