Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovačka pivovara: Za uporabnu dozvolu za energanu ukloniti manjkavosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički pregled nove energane Karlovačke pivovare, započet 14. lipnja, još nije završio jer je Pivovari kao investitoru uvjetovano da ukloni neke manjkavosti, o čemu ovisi kad će dobiti uporabnu dozvolu, doznaje se od Borisa Naglića, upravnog savjetnika za graditeljstvo Odsjeka za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Ureda državne uprave Karlovačke županije.

Pozitivno mišljenje do sada su izdali sanitarna inspekcija, inspektor zaštite na radu, državni elektroenergetski inspektor, inspektor za tlačne posude, HEP, HT, Hrvatske vode, te Vodovod i kanalizacija grada Karlovca (i za vodoopskrbu i za odvodnju).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mraović mora ukloniti bespravni objekt uz rijeku Liku Slika nije dostupna Uklonjene strvine ovaca na Kornatima

Mišljenje još trebaju izdati protupožarni inspektor i vještak za
strojarske instalacije koji tek trebaju pribaviti neke dokaze o
kvaliteti. Manjkavost je u tome i što dio dokumentacije nije bio
preveden na hrvatski jezik, te što je dijelu atesta istekao rok
valjanosti, rekao je Naglić.

Kad Karlovačka pivovara provede atestiranje i uskladi dokumentaciju, bit će usklađeni i obavljeni radovi gradnje nove energane s projektnom dokumentacijom i svim tehničkim i drugim propisima te će tako steći uvjete za dobivanje uporabne dozvole, rekao je Naglić.

Inspektori Odsjeka za prostorne uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša 30. ožujka naložili obustavu gradnje nove energane u Pivovari jer je utvrđeno da radovi nisu usklađeni s građevnom dozvolom. Time je bilo zabranjeno i izvođenje "funkcionalne probe kao zadnje faze gradnje", zbog čega je Pivovara obustavila proizvodnju do 14. travnja, kad je zabrana povučena.

Karlovačka pivovara je tada objavila da ju je "u varenju i
fermentaciji piva privremeno poduprla sestrinska tvrtka pivovara G?ss iz Austrije, članica Brau Union Austrija", kako bi što prije i u tijeku ljeta opskrbila svoje kupce pivom.

Od tada se udio karlovačkog piva stalno povećava u usporedbi s pivom iz pivovare G?ss, a nakon uporabne dozvole Karlovačka bi pivovara trebala ponovno preuzeti svu proizvodnju, doznaje se u Upravi te tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene