Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Mraović mora ukloniti bespravni objekt uz rijeku Liku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijela je rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta uz rijeku Liku u naselju Bilaju pokraj Gospića, investitora Josipa Mraovića.

Ministarstvo napominje da je provedenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da je investitor Josip Mraović izveo bespravne radove uz jugoistočnu obalu rijeke Like u naselju Bilaju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mraović nije tražio lokacijsku dozvolu za betoniranje Like Slika nije dostupna "Lički Tuđman" zaustavio riječni tok da bi sagradio kupalište

Inspekcija je 14. kolovoza 2007. donijela rješenje po kojemu je investitoru naređeno da u roku deset dana od dostave rješenja sam ukloni bespravno sagrađene betonske stepenice u dužini 54 metra, prosječne širine 0,80 metara.

Na istoj lokaciji, u roku od 15 dana od dana dostave rješenja,
investitor je dužan ukloniti i bespravno sagrađene stepenice dužine 28,75 metara i pripadajuću terasu 5,10 x 2,20 metara. 

>> "Lički Tuđman" zaustavio riječni tok da bi sagradio kupalište

>> 'Lički Tuđman' prijeti novinarima

Rješenje o uklanjanju otpremljeno je 16. kolovoza, a nakon isteka roka u kojemu je investitor dužan sam ukloniti bespravnu gradnju, građevinska inspekcija obavit će kontrolni nadzor.

Ako građevinska inspekcija utvrdi da je investitor postupio po
rješenju, obustavit će inspekcijski postupak, a ako investitor ne ukloni bespravnu gradnju, inspekcija će donijeti zaključak o dozvoli izvršenja kojim se investitora obavještava da će objekt biti uklonjen o njegovu trošku, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Gospićki poduzetnik Josip Mraović bespravno je betonirao obalu rijeke Like pred svojom kućom u Bilaju. 

Državna vodopravna inspekcija obavila je 8. kolovoza nadzor u Bilaju gdje je Mraović nedavno, na svoju ruku, bez potrebne dokumentacije obavio radove na obali vodotoka rijeke Like, sagradivši nekoliko desetaka metara potpornog zida.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić, utvrdivši da
Mraović nema nikakvu dokumentaciju, zabranio je daljnje radove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene