Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uklonjene strvine ovaca na Kornatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uklanjanje uginulih ovaca počelo je jutros nakon što su šibenski veterinarski inspektori obišli i pregledali teren, a strvine životinja prikupljala je ovlaštena tvrtka As-Eko iz Šibenika.

'Danas je na Kornatu, najvećem otoku u nacionalnom parku Kornati, pronađeno 50 strvina ovaca koje su uginule od posljedica dugotrajne suše', izjavila je veterinarska inspektorica Šibensko-kninske županije Branka Gulin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kornati: Uginule ovce bit će uklonjene do kraja tjedna Slika nije dostupna Kornatima se širi smrad uginulih ovaca

Prema riječima Branke Gulin, pronađene strvine su u prilično raspadnutom stanju te će još večeras s otoka biti prevezene do Biljana Donjih gdje se nalazi skladište Agroproteinke iz Sesvetskog Kraljevca, tvrtke koja se bavi uništavanjem ostataka životinjskog podrijetla. Tamo će biti uništene strvine kornatskih ovaca, rekla je Gulin.

Uklanjanje strvina neće se nastaviti, napomenula je Gulin, te
istaknula kako je lani u Nacionalnom parku Kornati bilo registrirano 1600 ovaca, a ne 5 tisuća kako se navodilo u nekim medijima.

Podsjetila je kako neki vlasnici životinja nisu bili voljni
surađivati s veterinarskim inspektorima i zato danas nisu došli na Kornat. Neki su strvine sami uklonili, te više, kako je napomenula Gulin nema potrebe za uklanjanjem strvina.

Međutim, veterinarski inspektori će uskoro krenuti u akciju
obilježavanja preostalih ovaca u Nacionalnom parku Kornati kako bi se utvrdio točan broj stoke, zaključila je Gulin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene