Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I on uzvratio HUP-u

Jakovina: I privatni sektor mora podnijeti svoj dio tereta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je za privatni sektor napravila niz olakšica u skidanju parafiskalnih nameta i olakšavanju poslovanja, rekao je Jakovina

'Svi moramo puno više raditi, štedjeti i biti puno odgovorniji, ali i ulagati u znanje, i dobre projekte. Pokazatelji govore da i privatni sektor, za kojeg je ova Vlada napravila niz olakšica u skidanju parafiskalnih nameta i olakšavanju poslovanja, mora podnijeti svoj dio tereta, kao i sva javna poduzeća', rekao je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, upitan da prokomentira izjave kolege Slavka Linića o padu BDP-a u trećem tromjesečju, za što je okrivio poslodavce i poduzetnike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na Markovu trgu gdje se zapalio muškarac - 3 u tijeku istraga Vlada reagirala na strašan čin zapaljenja: "Svi smo potreseni..." Muškarac se zapalio na Markovu trgu Prizori užasa Saborski zastupnik svjedočio užasu na Markovu trgu: "U šoku sam, ne mogu doći sebi"

>> Poslodavci uzvraćaju ministru: Linić potpiruje antipoduzetničku klimu!

Uoči nastupa na humanitarnom malonogometnom turniru za udrugu Slap u Slavonskom Brodu, Jakovina je rekao i kako ga izuzetno raduje broj i količina realiziranih projekata Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda koje su, kaže, ostvarile 225 posto planiranog za tekuću godinu.

'Kolege su maksimalno ozbiljno shvatili svoj posao, pa je vrijednost projekata na kojima se trenutno radi veća od 1,3 milijarde kuna. Nadam se da će i ostali iz javnog sektora slijediti taj primjer. S druge strane, privatni sektor mora pokazati svoj dio odgovornosti, malo više poslovno riskirati i tako pomoći u prevladavanju krize koja traje već više od četiri godine', istaknuo je Jakovina.

>> Maras: Pozvao bih HUP da sve ono što imaju od imovine stave u funkciju!

Ministar je rekao i kako je svojim dolaskom na turnir želio dati do znanja koliko mu je stalo do Slavonskog Broda i humanitarne akcije. Vlada će, kaže, konkretnim prilogom pomoći rad ove udruge koju kao Brođanin prati već dulje vrijeme i čiji članovi imaju velikih problema zbog bolesti njihove djece.

'Drago mi je što su se svi kolege koji nisu imali drugih dogovorenih obveza odazvali pozivu, tako da u šali mogu reći kako gotovo da možemo odraditi sjednicu Vlade u Brodu', dodao je Jakovina, aludirajući na činjenicu kako su se, pored njega, akciji odazvali i ministri Zmajlović, Vrdoljak, Maras, Hajdaš Dončić, Matić... (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene